Mer falska nyheter från DN.

 

Artikel Göran Leijonhufvud: Kina har en global strategi för att dominera världen
Media Dagens Nyheter
Webb adress https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/goran-leijonhufvud-kina-har-en-global-strategi-for-att-dominera-varlden/
Publicerad 18-02-04
Skribent Göran Leijonhufvud

DN fortsätter sina hätska drev mot folkgruppen kineser och deras land. Göran Leijonhufvud är en gammal välkänd Kina-antagonist, mycket ord-vig och välövad journalist, som närmar sig sin 80 årsdag, han kom till Kina under kulturrevolution men tycks inte ha lyckats utveckla sina åsikter längre än så till denna dag, trots att Kina har utvecklats dramatiskt. Vi kanske skall visa förståelse, och respekt, både med respekt för ålder och det faktum att han nu lever under en svensk kopia av Kinas katastrofala kulturrevolution för 50 år sedan.

Vad DN och Göran Leijonhufvud skriver är inget annat än vad som en gång kallades ”Gula Faran”, på engelska ”Yellow Peril”, bara att språkbruket är mer modernt och falskt slipat. Detta är modernt rashat. Se referens på slutet.

Några fakta.

Kina utgjorde år 2,000 3.6% av världens ekonomi, medan USA hade 30.4% av världshandeln. 2016 hade Kina ökat till 14.9% av världshandeln medan USA minskat till 24.7 (Bloomberg)

Kinas befolkning utgör omkring 20% av jordens befolkning, med USA är 4%. Kina är alltså 5 gånger så stort, medan Kina idag har ungefär lika stor ekonomi som USA. Det betyder att det finns en utvecklings potential i Kina med en faktor 5. (Kinarummet)

Att Kina vill utveckla sin handel är helt klart, men olika USA söker man ingen global dominans. När Kina driver handel, då handlar man med någon, man köper varor, vill Sverige vara med? Kina vill se en multi-polär värld där länder handlar fredligt med varandra men annars sköter sina egna angelägenheter och där det inte finns en dominant världshärskare. Den filosofin har man redan implementerat internt mellan Kinas många nationer. Den fungerar, till skillnad mot både Sveriges och EU’s hårt toppstyrda modell med intensiv övervakning, styrning och kontroll ner till individens nivå.

USA har alltid drivit ett mono-polärt system, där USA skall dominera och härska autokratiskt över världen med finansiell makt och en oövervinnerlig krigsmakt, som sätts in när hot eller sanktioner inte ger önskat resultat. Dollarn har varit kontrollerande, och ledare som velat överge den har lönnmördats och länderna invaderats och förstörts. USA’s krigsmakts härjningar har inte precis gått förbi omärkta, just Sverige har ju upplevat ett otrolig ström av flyktingar som ett resultat.

Kina utvecklar sin handelsvägar för att undgå att handeln styrs och kontrolleras av USA till enbart USA’s fördel vilket varit fallet hittills. USA har ju visat sig arbeta intensivt på att förhindra att länder som Kina utvecklas och blir ett hot mot USA hegemonin och USA dominansen. Ryssland och Kina dumpar dollarn, även så resten av BRIC länderna, dom går till valutor och kryptovalutor som inte kan kontrolleras av USA, Kina bygger egna handelsvägar som inte kan kontrolleras av USA, och USA kan inte använda sin massiva militära makt då modern teknik omedelbar skulle flytta kriget till USA’s eget territorium.

– stormakten kontroll över hamnar på fem kontinenter.

Mörkat, hur mycket av handeln kontrollerar och styr USA. Det måste röra sig om tusentals hamnar och handeln genom dom. USA’s system sanktioner är välkända, liksom USA’s metoder att styra FN ländernas beslut, för att inte tala om deras militära verksamhet. Referenser nedan.

– En brutal diktatur

Lögn. Det finns inget brutalt i Kina av idag. Sverige är betydligt mer en brutal diktatur med en intensiv personövervakning, tungt beväpnad polis, polis med automatvapen bevakar polisstationer, och yttrandefriheten är reglerad ner till ordval av enstaka ord. Se referensen till DI artikeln nedan.

Kinas polis är obeväpnad, behöver inte längre patrullera, klagar över att det inte finns något att göra, kvinnor går säkra hem på nätterna, men för all del, man ”brutalt” håller efter gangsters, uppviglare och terrorister. För resten av befolkningen har det skapat ett harmoniskt, fredligt och säkert samhälle.

– återigen kidnappar den svenske förläggaren Gui Minhai

Falskt. Gui Minhai arresterades efter att för andra gången avvikit från villkorlig frigivning med reseförbud, yppandeförbud, och anmälningsplikt. Det gäller grova brott. Frågan är rest om svenska diplomater assisterade ett flyktförsök och människosmuggling. Se referenser nedan.

– utmanar västvärlden ekonomiskt, men även politiskt, militärt, kulturellt och moraliskt.

Falskt. Kina utmanar inte världen, Det är USA’s dominans, militära och ekonomiska kontroll man utmanar.

– nationell kritikstorm med oro för miljön och säkerhetspolitiska aspekter.

Sant. Ett hatiskt drev mot kineser och Kina av otroliga proportioner. Förr skulle man ha skrivit ”Gulingar är inte välkomna” eller ”Gula faran” (Yellow Peril). Språkbruket numera mer välansat, det underliggande meddelandet detsamma. Sverige går nu miste om den framtida handeln. Hamnen kommer att byggas, men inte i Sverige och den framtida handeln följer hamnen, var den än kommer att hamna.

– ”kulturrevolutionens” allt vildare politiska masskampanjer.

Det är ju precis vad vi ser i Sverige av idag, ideologiska och politiska masskampanjer som drevet mot hamnen, #Metoo, #Viärhär, osv. och dreven mot kineser och deras land Kina, som just detta.

– diktaturen snabbt hårdnat med klappjakt på oliktänkande

Falskt. Det är ”oliktänkande” som den 39-åriga Uzbeken Rakhmat Akilov som körde ihjäl fem personer på Drottninggatan. Han var ju en typisk ”oliktänkande”, en ”martyr” och ”frihetskämpe” i samma kontext.

– även på fattiga migrantarbetare

Falskt. Migrantarbetarna har hjälpts, dom tjänar bra idag, det finns gott om jobb lokalt, men det finns fortfarande de som vill bo gratis i till exempel Peking i rivningsfastigheter och tältläger som ”Djungeln” i Calais, eller Norra Sorgenfri i Malmö, eller Salve i Kalmar. Lägren är inte bara en sanitär olägenhet, nyligen dog flera personer i ett sådant läger i en brand i Peking. Liksom i Sverige har myndigheterna tvingats att reagera på allmänhetens klagomål. Ska vi då i samma anda säga att svenska myndigheter driver hårdnande klappjakt på fattiga migranter.

– Huvudsyftet är alltså att trygga farlederna för Kinas export och import

Det är sant. USA har varit mycket tydliga i att man vill stoppa Kinas handel och själva fortsätta att kontrollera världens handel. Kina håller inte med. Dessutom kommer Kina att handla med någon och köpa produkter och varor. Blir det Sverige eller inte.

– kraftig upprustning av Kinas marina styrkor som naggar USA:s herravälde över haven i kanten

Det är sant. USA förlorar sin självpåtagna roll som världens våldshärskare, eller som pentagon uttryckt det, ”den framtida världens arkitekt”. Vi skall kanske inte heller glömma ett par fakta. Väger man in ländernas storlek spenderar USA 40 gånger så mycket på krigs kostnader som Kina, USA’s krigsmakt är dessutom helt uppbyggd för anfall och erövring, Kinas för försvar. Kina har i modern tid aldrig i erövringssyfte anfallit någon annan, USA många tiotals länder.

– omtvistade områdena i Sydkinesiska sjön

Området har varit del av ”Kina” i över 5,000 år och det är väl dokumenterat och väl bevisat genom arkeologi, språk, platsnamn, kartor, sjökort, släktskap, och dokument. USA vill helt enkelt åt naturresurserna och kontrollera området av militärstrategiska skäl.

– så att de ser Peking som världens centrum

Lögn. Peking har aldrig gjort några sådana uttalanden eller haft några sådana mål. Tvärtom har Peking varit mycket tydliga i att man vill se en multi-polär värld utan ett härskande världscentrum där länder handlar och umgås fredligt med varandra men annars sköter sina egna angelägenheter. Det är motsatsen mot USA’s uttalade ambitioner att bli världens centrum och härskare, en maktposition man har varit tydlig med att den skall uppnås med militärt våld. Den multi-polära filosofin har Kina redan implementerat internt mellan Kinas många nationer och den fungerar fredligt och harmoniskt.

– anlägger Kina militärbaser på nybyggda öar långt söderut i Sydkinesiska sjön

Mörkat att det är i respons till USA’s kraftiga militära upptrappning i området. USA lär nyligen ha placerat 60% av sina enorma militära resurser i området och provocerar flitigt. Baserna finns på Kinas eget historiska territorium, medan USA har omkring 1,000 baser på främmande territorium, och i realiteten fortfarande militärt ockuperar Japan, Sydkorea och Filippinerna, och har behållit det 1898 militärt erövrade Guam, alla platser har stora militära baser som påtvingats länderna av USA.

– anpassa Asien och Europa till en världsordning där Kina är den högsta normativa makten

Världsordningen hittills har satts av Europa med sina koloniala erövringar, och av USA. USA är 4% av världen och EU 3% medan Kina är lite över 20% och består av hundratals nationer. Kina har aldrig visat något intresse att dominera och härska över andra, olikt EU och USA, men man sätter mycket goda exempel som många länder alltmer följer och ansluter sig till. Man har ett vida överlägset fredligt och harmonisk samhällssystem, mycket olika EU’s och USA’s alltför välkända problem. Kina är redan världsledare i miljö, energi, transport, kultur, teknik och mycket mer som elbilar och public transport. Kina leder, inte genom att med hot och militära aktioner påtvinga något på andra, utan genom att sätta goda exempel andra frivilligt vill följa.

– att Kina inte längre ’underordnar sig’ globaliseringen

Det är sant, den amerikanska globaliseringen där USA är i totalitär kontroll.

– Oblyga hyllningar till Xi Jinping präglade kinesiska kommunistpartiets kongress i oktober i fjol.

Sant. Xi har visat sig vara en utomordentligt duglig ledare, därför har han fått alltmer att säga till om av sina överordnade. Vad han åstadkommit har gjort honom alltmer populär i folkliga led.

– förut brukade vi fråga hur Kina passar in i EU:s politik, nu får vi fråga hur Europa passar in i Kinas planer

Det är nog sant, EU som är 3% av världen ville dominera och styra över 50% eller mer av resten av världen, inklusive Kina som är 20%. Kina strävar efter att vara medlem i en familj av nationer, en familj som saknar en dominant överhöghet, en överhöghet med en egen våldsbaserad ”hederskultur”.

Kina har inte glömt opiumkrigen, och hur man under krigs och kanon-hot påtvingades ”avtal”. Inget har ändrats i grunden sedan, och Kina är fast besluten av inte låta det hända igen.

Referenser.

https://en.wikipedia.org/wiki/Yellow_Peril

https://www.di.se/ledare/staden-som-lagen-har-overgivit/

https://kinarummet.wordpress.com/2018/01/31/gui-minhai-kan-fa-dodsstraff/

http://vflnyheter.se/utredning-av-fallet-med-den-forsvunne-gui-minhai-chef-for-bokhandel-i-hongkongs-causeway-bay/

https://kinarummet.wordpress.com/2018/01/31/handeln-och-valfarden-som-forsvann/

https://en.wikipedia.org/wiki/Gui_Minhai

https://www.expressen.se/nyheter/usa-hotade-sverige-med-sanktioner/

https://www.idg.se/2.1085/1.694661/piratebay-usa-razzia

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/usa-pressade-svenska-regeringen-hot-om-sanktioner-bakom-fildelarrazzia

https://www.youtube.com/watch?v=XkJR-aBoZuI

https://www.thelocal.se/20060621/4128

http://thepiratebay.org/details.php?id=3497223

https://torrentfreak.com/sweden-threatened-with-trade-sanctions-by-the-us-over-the-piratebay/

https://www.rt.com/news/413012-pirate-bay-us-influence-sweden/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s