Det amerikanska propagandadrevet går – i Sverige

Drevet mot Kina och kineser i svenska media är i allt väsentlig identiskt med nazisterna drev mot judarna förra seklet. Svenskarna bombarderas systematiskt och intensivt med falska nyheter om vad som förment pågår i Kina. Det senaste inlägget kommer från DN. Svenska MSM och statliga media har blivit trogna propagandakanaler för USA’s olika drev mot Kina, för att förhindra att Kina utvecklas och hotar USA dominansen i världen.

Alla stora media i Sverige har nyligen startat ett uppenbart systematiskt förtals drev mot Kina, som uppenbart är en planerad del av USA’s kampanj att förtala och skapa en förfalskad bild av Kina. Hela denna DN artikel bygger helt på lögner, fabriceringar, förvrängningar och rykten. Låt oss gå igenom fabuleringarna.

–- minoriteten protesterade och gav sig på invånare ur den hankinesiska majoriteten

Lögn. Hankineserna och Uighurerna bor i helt olika områden i Xinjiang, och Uighurerna är i stor majoritet i sina områden. Totalt är 45.84% av befolkningen Uighurer, och 40.48% Han. Han är alltså en minoritetsgrupp. Det finns omfattande vittnesmål, från alla sidor, både Han kineser och Uighurer, att upploppen startades av ditresta professionella bråkmakare, inte av någon ur lokalbefolkningen. USA har öppet utpekats. Det är välkänt genom läckta eller offentliggjorda handlingar att USA har legat bakom alla oroligheter i Kina sedan 1949.

— världens mest avancerade elektroniska övervakningssamhälle

Delvis sant, förmodligen enbart överträffat av den svenska massövervakningen. Den massövervakar inte som i Sverige utan är skickligt designad så att endast terrorister och brottslingar övervakas.

— Uppemot en miljon muslimska uigurer i omskolningsläger

Lögn. Mellan 50 till 100 radikala uppviglare har internerats av samma orsaker som liknande personer har satts i förvar av SÄPO i Sverige. Mellan 1,000 till 2,000 har satts i omskolningsläger för att avradikaliseras innan dom begår terroristbrott som Drottninggatan eller IKEA. Siffrorna har bekräftats av den lokala allmänheten och tjänstemän. Flera tusentals personer genomgår yrkesutbildning, främst för att tillgodose ett skriande och växande behov inom turistindustrin, i internatskolor, av media ofta kallade läger. Stora nyhetsbyråer som Reuters och BBC har besökt och bekräftar uppgifterna.

— skiljer muslimska barn från sina familjer och att en storskalig kampanj pågår att bygga internatskolor i Xinjiang.

Falskt. Lögn. Xinjiang är mycket glesbefolkat, likt stora delar av Kina, och det är regel snarare än undantag att utbildningen sker i internatform över hela Kina. Det finns helt enkelt inte lärare tillräckligt att driva lokala skolor med ofta mindre än tio elever. Förra året vädjade regeringen till 10,000 pensionerade lärare att återgå till yrket för att hjälpa till att täcka bristen. Det är familjerna som är angelägna om barnens utbildning och skickar dom till internatskolorna, det har ingenting att göra med varken muslimska barn eller familjer.

–- Där ska barn från den uiguriska minoriteten växa upp

Lögn. Barnen återvänder hem så ofta det är möjligt, ibland varenda veckoslut. Det är samma sak över hela Kina. Det har ingenting med etnicitet eller religion att göra.

— bygger på dussintals intervjuer med familjemedlemmar utanför Kinas gränser

Huvudsakligen är dessa intervjuade personer terrorister, sympatisörer eller finansiärer av terrorism som flytt Kina för att undanhålla sig rättvisan. Det finns många av dessa brottslingar som gömmer sig just i Sverige där deras terrorverksamhet skyddas av att dom skyddas och kallas för ”flyktingar”. Inga intervjuer har gjorts på plats, eller åtminstone har ingenting publicerats som motsäger dessa utlandsintervjuer.

— Det kinesiska kommunistpartiet försöker göra invånarna, vuxna som barn, till lojala, kinesisktalande anhängare av partiet

Vad man gör är precis samma sak som i Sverige, men med större framgång. Man bekämpar våldsbejakande klaner och islamister som driver våldsbejakande terrorism. Det har av den breda allmänheten i Xinjiang välkomnats varmt. Förmodligen skulle allmänheten i Malmö med flera platser även välkomna förändringar.

— Omvärlden blundar. Blinkar till och kan inte undgå att få en glimt av vad som sker, men väljer sedan att blunda igen.

Omvärlden blundar inte, man åker dit och första hand tar reda på sanningen och rundar propaganda som på DN. Xinjiang är helt öppet, det går bra att besöka eller ringa och på andra sätt tala med lokalbefolkningen och det avslöjar falskheten i sådana här DN reportage.

— bero på isoleringen av landsändan Xinjiang

Xinjiang är faktiskt inte så isolerad dom DN försöker ge sken av. Turismen ökar lavinartat.

— När invånarna i Hongkong blir uppretade över ett lagförslag

Det var inte ”innevånarna” i Hong Kong, utan barn och ungdomar, främst på universiteten, som på samma sätt som dom gjorde under Kulturrevolutionen tog till gatorna för att som moderna rödgardister försöka flytta makten till gatans mobb och pöbel. Bakom upploppen låg uppvigling av USA. Man har startar celler på universiteten som uppmanat till oroligheter under täckmanteln ”demokrati”, men det rör sig om anarki. Ligist mobben på gatan vill ha sista ordet och den slutgiltiga makten. Vad som händer i Hong Kong är en exakt upprepning av rödgardisternas kulturrevolution i i Kina

— uigurerna i Xinjiang har något att säga omvärlden blockeras telefon- och internettrafiken

Lögn. Det går mycket bra att kommunicera med Xinjiang, däremot blockerar man orosstiftare och uppviglare precis som Sverige gjorde med den så kallade ”jude-sidan” på webben. Det är ingen skillnad.

— Utländska journalister förföljs 24 timmar om dygnet

Dom förföljs inte, utländska journalister är så hatade och illa omtyckta för sin a lögner om Kina att man måste förse dom med skydd.

— Rapportering saknas när polis och säkerhetsstyrkor slår till

Samma fenomen ser vi i Sverige. Polisen mörkar när man slår till mot våldsverkare och terrorister.

— Uigurernas nöd blir därför som ett rop ut i tomma intet.

Lögn. Förstås, terroristerna är knappast glada år begränsningarna och övervakningen. Inte heller är de USA agenter som finns på plats speciellt glada över uppvaktningen. Allmänheten, Uighurer eller inte, är mycket glada och nöjda med utvecklingen, precis som förmodligen Malmö’s innevånare skulle vara det.

— kuvat tibetanerna i fem år

Ingen har kuvat någon, undantaget terrorister och brottslingar, i Tibet. Även Tibetanerna är mycket nöjda med utvecklingen som har skapat en mycket fredligt och harmoniskt samhälle dom inte kunnat åtnjuta på generationer tidigare. Idag är det harmoniskt och fredligt och folk dansar på gatorna och torgen var kväll, som i övriga Kina. Förtrycket är borta idag.

–- Den massiva elektroniska övervakningen som regionen iscensatt saknar i dag troligen motstycke i världen.

Det är faktiskt sant. I Xinjiang fokuserar man helt på terrorister, våldsverkare och brottslingar, medan resten av befolkningen inte alls berörs eller övervakas. Det är alltså olika mot länder i väst som USA, UK, eller i synnerhet Sverige där alla massövervakas i mycket stor detalj 24 timmar om dygnet.

— Det är uigurerna som myndigheterna först och främst vill kontrollera

Lögn. Det är terrorister, uppviglare och våldsverkare och olika krigiska klaner man riktar sig mot, oavsett etnisk tillhörighet, religion eller nationell tillhörighet.

— Där installeras en app som samlar all information från telefonen, inklusive sms, kontakter, bilder och videor, vilket matchas mot en lista på 73.000 misstänkta saker som är lagrade i appen

Lögn. Telefoner och datorer inspekteras precis som väskor i tullen. Man letar efter terroristmanualer, rekryteringspropaganda till IS, vapenmanualer eller kontaktlistor till terroristorganisationer. Ingen app lämnas på telefonen för det är totalt meningslöst. Dels upptäcks den omedelbart och kan avinstalleras, dels är det meningslöst för alla meddelanden går ju via servarna där dom kan läsas.

— För att göra det lättare att förstå vad det innebär att vara uigur

Lögn. DNs lista är ren fabrikation, och den motsäges av lokala vittnesmål, åtskilliga sådana. Hela listan är en ren fabrikation och lögn. Att Kina håller et speciellt öga på personer med släktingar som flytt rättvisan utomlands har man varit helt öppna med. Det gör ju även svenska polisen när det gäller brottslingar och terrorister som flytt Sverige, och kan misstänkas planera och finansiera brottsverksamhet från utlandet.

Detta är verkligen fake news av den värsta sorten.

Artikel Uigurernas nöd ett rop ut i tomma intet
Media DN
Webb adress https://www.dn.se/nyheter/varlden/torbjorn-petersson-uigurernas-nod-ett-rop-ut-i-tomma-intet/
Publicerad 2019-07-05
Skribent Torbjörn Petersson

FN redaktionen
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, CC0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s