Är detta CIA’s språkrör i Sverige, DN

Man börjar faktiskt undra ibland. Nästan inget som förs fram numera i DN har någon anknytning till verkligheten. Den ”kulturen” Kina försöker utrota i Xinjiang, på Uighurerna enträgna och länge uttalade begäran, är den ”kulturen” vi även har i så stor utsträckning erfarit sedan länge i Sverige. Den islamistiska ”kulturen” av klan-fejder, knivskärningar, gatuskjutningar, sprängningar, våldtäkter, utpressning, kidnappning, rån och gatuvåld. Även Xinjiang hade den, men Kina satte effektivt stopp för dess utbredning. Att utrota den ger utrymme för den riktiga Uighuriska kulturen att blomstra, och det händer som vi skriver nu.

Artikel i DN: Rebecka Kärde: En efter en försvinner uiguriska kulturutövare in i de kinesiska lägren

Naturligtvis är inte den USA och CIA stödda IS gruppen i Xinjiang speciellt glada över att deras rekryterare och de IS soldater USA har ombesörjt att transportera dit från terrorsekten IS i Syrien speciellt glada. Att USA har transporterat en del av terrorsektens krigare till området har bekräftats både av Kinas och Rysslands säkerhetstjänst och som bekant är IS ett välkänt USA verktyg för att åstadkomma ”regimchange” som även kallats ”moderata rebeller”. Inte heller att deras rekryterings videos man försöker smuggla in har beslagtas. Har DN blivit CIA’s språkrör i Sverige. Att döma av innehållet i DN drevet förefaller det i alla fall så.

När Pakistan omskolar hårdföra terrorister till att bli yrkesfolk, då hyllas dom i Svenska media [1]. När Kina gör det då smutskastas kineserna systematiskt, trots att det var Kina som visade vägen. Det finns inga ”koncentrationsläger” i Kina. De förmenta platserna vi lyckats hitta har visat sig vara skolor, sjukhus, och arbetskraftsförläggningar. Upp till ett hundratal farliga terrorister och forna IS krigare har internerats för att skydda allmänheten, mellan 1,000 till 2,000 undergår avradikalisering och utbildning, och hundratusentals yrkesutbildas i internatskolor. Internatskolor är regel i hela Kina i glesbygder. Allt detta har bekräftats både av andra media och av lokalfolk. Det tycks även finnas gott om terrorist och IS sympatisörer och aktivister, maskerade som ”journalister”, som envist tuggar om samma gamla historier sedan flera år.

Barn skiljs inte alls från familjen, det är lögn. Det är familjen som skickar barnen till internatskolorna och är mycket angelägna om att dom skall få en bra utbildning, vilket kommer att ge dom helt andra förutsättningar i livet än vad deras äldre någonsin hade.

Det Uighuriska språket är besläktat med turkiskan ungefär som svenska är besläktad med danskan. Vi skall samtidigt komma ihåg att det finns omkring 1,500 språk i Kina, och andra språk som är besläktade med språk som Hindi, Ryska, Mongoliska, Kazakh, Kyrgyz, Tajik eller Koreanska, och det finns fler. Det finns även omkring 30 olika skrivspråk i dagligt bruk. Alla får idag lära sig Putonghua (Mandarin) som är ett gemensamt andraspråk, och engelska. Många talar även japanska.

Det finns ingen tortyr i Kina, men det fanns i Xinjiang innan Peking tog tag i problemet. Klanhövdingarna och terroristledarna administrerade tortyr, men nu sitter dom internerade.

Hela artikeln är bara uppdiktad ur tomma luften. Författaren hänvisar till att flera stora media rapporterar från området, men deras rapporter är ju mycket annorlunda än vad DN pumpar ut. DN artiklarna är som regel skrivna av någon som aldrig varit på plats, inte kan något om ämnet, har aldrig talat med någon på plats, och tillhör en yrkesgrupp, svenska journalister, som är både avskydd, föraktad, misstrodd och hatad och som har världens lägsta förtroende enligt internationella utredningar. Är det verkligen något att lyssna på.

De våldsamma upploppen i Ürümqi vet vi idag var startade av USA, USA har ju bevisligen varit involverad i alla oroligheter i Kina efter 1949. Läckta rapporter och de-klassificerade handlingar talar ett entydigt och tydligt språk och lokalinnevånarna, både Uighurer och andra, dom vet.

Uighurerna är i majoritet, det är sant, och dom bor till 80% i sydvästra delen av regionen, i Tarim bäckenet, där dom är totalt dominanta och sedan 1983 har självstyre. Dom sköter sina egna affärer. Övriga som Han kineser bor i norra delen av regionen. Uighurerna har aldrig varit förtryckta, men Han kineser och andra folk har finansiellt lyckats bättre av den enkla orsaken att dom har varit mycket välutbildade. Det hade skapat en obalans i levnadsstandard inom regionen och avundsjuka från Uighurerna, och det är just det man nu rättar till med massiva utbildningsprogram och att utveckla turistindustrin. 150 miljoner besökte Xinjiang 2018. En fyrtioprocentig ökning.

Uighurerna som folk bildades så sent som för omkring 800 år sedan av otaliga oberoende stammar i området och invandrare, de flesta invandrare från öster, dagens Kina. DNA analyser talar ett tydligt språk som är svårt att argumentera med. Han kineserna började flytta in för 2,300 år sedan till norra delen av Xinjiang. Stammarna fanns huvudsakligen i sydvästra delen av Xinjiang, Tarim bäckenet, där Uighurerna fortfarande bor idag. Han kineserna och alla andra folk bor huvudsakligen i norra delen. Oroligheterna hade alltså inget att göra med etnicitet, utan ekonomiska faktorer och levnadsstandard, vilket USA utnyttjade. Det är det man rättar till nu.

Kina är helt öppen med att man håller ett vakande öga på de som flytt, för de som flytt undan rättvisan är just de som sysslade med brottslig verksamhet och terrorism. Nu bor många i Sverige som skyddar dom som ”flyktingar”, medan dom är sysselsatta med terroristplanering, finansiering och support och dessutom är avlönade med skattefinansierade bidrag, av vilket en del går till att finansiera terroristverksamhet i Kina.

Sant att de flesta svenskar vill höra mer om Kina. Man tror inte längre på lögnmedias uppdiktade fabuleringar. Kina investerar i Sverige och på så sätt öppnar den väldiga kinesiska marknaden för svenska företag, Volvo ett exempel, och nu erbjuder Kina både svenska privatpersoner och småföretag handelssystem via QQ, WeChat, TaoBao, och Tmall att sälja direkt till kunder i Kina. Språket är inget problem, kineserna skriver på sitt språk på WeChat, svenskarna trycker på ”översätt” och får meddelandet på svenska.

Det är helt obegripligt att svenska media på ett så otroligt förfalskat sätt försöker framställa Kina i dålig dager. Västerländska forskare har studerat det kinesiska samhällssystemet och försökt ta reda på varför landet är så framgångsrikt, och varför över 90% av befolkningen är så nöjda med systemet och stöder det. Kinas folk är även ett av världens bäst upplysta och vidast informerade. Forskarnas slutsats är att Kinas samhällssystem idag klart är det ledande i världen. [2] Det bör även påpekas att Kina inte är kommunistiskt idag, trots att namnet ofta används. Kommunismen började man avskaffa 1978, och den har varit borta länge.

Vore det inte bättre att DN anlitade lite mer kunniga skribenter. Att bara dikta upp massa goja är inte ens journalism. Speciellt om det kommer från en av Sveriges mest kända socialistiska extremister.

Vi rekommenderar bestämt att DN’s journalister läser på lite bättre om Kina och uppdaterar sina kunskaper istället för att bara blint kopiera ur propagandafloden av anti-Kina hat och förtals propaganda. Som förslag på några bra artiklar som är skrivna av mycket kunniga personer på plats med mycket god insikt i vad som händer. [3, 4, 5] De falska anti-Kina dreven på DN skadar Sveriges anseende.

Artikel Rebecka Kärde: En efter en försvinner uiguriska kulturutövare in i de kinesiska lägren
Media DN
Webb adress https://www.dn.se/kultur-noje/rebecka-karde-en-efter-en-forsvinner-uiguriska-kulturutovare-in-i-de-kinesiska-lagren/
Publicerad 190709
Skribent Rebecka.Karde@dn.se Rebecka Kärde

[1] https://www.svt.se/nyheter/utrikes/skolan-som-gor-biodlare-av-talibanterrorister

[2] Why Is Chinese Governance Better
Why Is Chinese Governance Better?
http://en.people.cn/n3/2019/0705/c90000-9594924.html
[3] https://www.globalpolitics.se/vilka-ar-uighurerna/
[4] https://kinarummet.wordpress.com/2019/01/28/vad-pagar-egentligen-i-xinjiang-i-kina/
[5] https://kinarummet.wordpress.com/artiklar/ett-arbetslager-i-kina/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s