Köpta journalister på Smålandsposten?

Ledaren på Smålandsposten är ett mästerstycke i propaganda efter nazistisk mall. Nazisterna kunde inte ha uttryckts sig bättre i sina hatiska propagandadrev mot judarna i Tyskland förra seklet, som Smålandsposten nu gör i sitt drev mot kineserna.

Artikel på Smålandsposten: I Kinas tentakler

Udo Ulfkotte avslöjade bedrägeriet, det enda vi inte vet är hur mycket CIA betalar. Det är snarare Sverige som sitter fast i USA’s tentakler. USA säger ”Hoppa”, svensken säger ”Hur högt”. USA kräver Kowtow av svenskarna, som lyder villigt. [1]

Artikeln innehåller en rad mycket grova sakfel, och information är selektivt mörkad. Tusentals svenskar i Sverige har Kina att tacka för sina jobb idag. Kinesiska investeringar i Sverige har öppnat upp den massiva kinesiska marknaden, Volvo, och SAAB/NEVS är bara små exempel. Kina har köpt högspännings transmissioner, transformatorer och högspänningsutrustning designade av svenska ingenjörer, en tillverkning av robotar byggs i Kina med robotar designade av svenska ingenjörer, och SKF investerar just nu i Kina. Kina är idag Sveriges största mottagare av export.

Investeringar från Kina, som i vindkraftprojektet North Pole, gynnar Sverige för Sverige har inte längre den avancerade teknologi som Kina har.

Sedan är väl knappas Dagens Nyheter en tillförlitlig referens, tidningen ingår helt öppet i en politisk gruppering som driver propaganda för att stoppa Kinas utveckling. Kinas investeringar utomlands tillför mottagarlandet kunskap och teknologi idag, inte andra vägen. Kina är redan världens ledande teknologiland. Speciellt i ren energi. Sveriges forna ledning i teknologi är numera ett bleknande minne blott. [3]

En annan falsk och faktavidrig uppgift är den om kinesiska statliga företag. Företagen ägs inte av staten utan av stiftelser. Man har gjort så för att förhindra att etniska grupper köper kontroll av banker, försvarsindustri och företag, vilket som bekant har hänt i USA. Stiftelserna förhindrar även att andra länder som USA tillåts gå på plundringståg och köpa upp stora förtag i syfte att stoppa utvecklingen av Kina.

Det finns ingen ”suddig” gränsdragning mellan industrin och regeringen i Kina. Den är kristallklar, och dramatiskt olika Sverige med alla förbud och regleringar och fanatiska skatter och avgifter, arbetar Kinas regering på att stödja och möjliggöra för sitt näringsliv. Det svenska näringslivet är bara en reglerad, övervakad och strikt kontrollerad förlängning av staten och dess ideologi, det är så nära en centralstyrd planekonomi av Sovjetisk modell man kan komma.

— näringslivsaktörer är dessutom enligt lag skyldiga att bidra till den nationella säkerheten och dela med sig information till myndigheterna.

Det stämmer, och Sverige har precis samma lagar. Dessutom har Sverige ett system med intensivt spioneri i samarbete med NSA och CIA. I USA kan en individ som vägrar samarbeta med CIA få 25 års fängelse, eller längre – i isoleringscell. Chelsea Manning fick till och med ett längre straff, över 30 år.

— I takt med att kinesiska företag ökat sin aktivitet runtom i världen har de kinesiska makthavarna skruvat upp sitt inflytande över dem.

Lögn, tvärt om som företagen växer och mognar behöver dom allt mindre stöd från regeringen, stöd av samma slag som hela tiden pågår i Sverige för att hålla svenska företag vid liv med ”konstgjord andning”.

— Inte endast ekonomi utan även politik står på dagordningen.

Och hur går det till i Sverige. Inte en dag passerar utan att vi hör massa ylande från statligt stödda eller kontrollerade media om att Sveriges investeringar skall vara beroende av statlig ideologi, statliga tolkningar av miljöfrågor, eller inte får gynna regimer som den svenska regimen eller extremisterna inte gillar eller godkänner. I Sverige är det politik och ideologi av extremister som driver, inte som i Kina pragmatik. Svenskt näringsliv har bara blivit en förlängning av den härskande elitens ideologi.

Om man betraktar stillahavsregionen och investeringar, då bleknar Kinas investeringar jämfört med USA’s, vilka har pågått sedan 1946. När det gäller USA är det inte bara investeringar, utan det gäller hot, våld och påtryckningar, att ta kontroll och styra, USA har ju stationerat 60% av sin väldiga flotta i västra Stilla Havet för att utöva militära provokationer, hotelser, kontroll och påtryckningar. Kina investerar och delar med sig för att förbättra levnadsvillkoren och levnadsstandard för befolkningarna.

Sedan är Kina ingen ”makthungrig utländsk diktatur med storstilade utrikespolitiska ambitioner snärja oss i sitt försåtliga garn”. I Kina väljs personerna som representerar folket, och systemet uppmanar till att utöva inflytande och påverka besluten. I jämförelse är Sverige en sovjetdiktatur. Medborgarna tillåts inte påverka eller styra beslut i Sverige eller ens vilka makthavarna är. Allt det bestäms dolt bakom stängda dörrar av partiets dolda politiker och osynliga makthavare. Man får endast partirösta vart fjärde år. Folkstyre eller folkpåverkan är inte tillåtet i Sverige.

Visst vill USA ”hugga av ”Kinas ”tentakler” med avseende på USA:s 5G-nät”, det hotar ju hela USA’s enorma spionapparat och dom amerikanska tentaklerna som ständigt försöker strypa världen med sanktioner, hot och krig. Kineserna tillåter inte att NSA och CIA bygger in bakdörrar och spionmjukvara i Huawei utrustning. [2,4]

Kina hotar hela USA’s framtida planerade världsomfattande militärdiktatur. Därför vill USA stoppa deras utveckling. Sverige är inget annat än en klassisk lydstat och vasall till USA.

Artikel I Kinas tentakler
Media Smålandsposten
Webb adress http://www.smp.se/ledare/i-kinas-tentakler/
Publicerad 190711
Skribent Mathias Persson mathias.persson@smp.se

[1] ”Kowtow” (磕头) är kinesiska och var hur undersåtarna hälsade de gamla kejsarna. Man föll på knä och berörde golvet med panna, precis som muhammedanerna ber idag. Kowtow betyder bokstavligen ”knacka huvudet” (i golvet)

[2] https://www.globalpolitics.se/spionage-ar-den-verkliga-orsaken-till-huawei-konflikten/
[3] http://www.kinarummet.v2hd.com/innovation.htm
[4]https://newsvoice.se/2019/01/spionage-orsaken-huawei/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s