Lögn och fejknyheter Fria Tider

Har nu även alternativa media börjat systematiskt sprida skvaller, lögner och fejknyheter. Tydligen, om man skall döma av publiceringar i Fria Tider nyligen.

Artikel. Google förbjuder yttrandefrihetsapp: ”Hets mot folkgrupp”

För det första är appen inte förbjuden, det går inte med Android att förbjuda någon app, appen finns lätt tillgänglig på webben. Apple kan förbjuda appar för dom har totalitär kontroll av mobilen. Vad som har hänt är att Google har plockat bort den från Google Play, vilken dom kontrollerar. Det är inte den första appen dom plockar bort, tidigare har dom plockat bort krypterings-appar som kunde göra det svårt för NSA och FRA att övervaka.

Där skriver Fria Tider: Svenska Google anpassas nu på samma sätt som skett i diktaturen Kina, där otillåten information försvinner och är omöjlig att hitta via söktjänsten.

Lögn Fria Tider. I Kina är dock yttrandefriheten reglerat, precis som bilkörning, och det betyder att yttrandefriheten är skyddad. Det är brottsligt att förhindra eller begränsa den. Den som raderar inlägg på åsiktsgrunder kan bli åtalad. Allt går mycket bra att hitta på söktjänsterna, men för att ladda ner material som strider mot lagen, som falska nyheter, måste man använda speciella appar som fritt kan nedladdas. Kina anser heller inte att en skränande våldsam mobb som drar unt på gatorna är yttrandefrihet.

Sedan kan vi bara tillägga att Kina har betydligt bättre ”demokrati” än Sverige. I Kina väljs ledarna och måste följa väljarnas vilja i var enskild fråga, eller bli utbytta. I Sverige väljs enbart partierna som väljer ledarna som struntar i väljarna, som bekant. I Kina går det att påverka besluten, olikt Sverige.

Moderering i Kina tillåts endast av oberoende moderatorer, inte knutna till en viss intressegrupp eller åsiktsgrupp. Den sker efter rapportering av allmänheten av oberoende moderatorer, de flesta universitetsstuderande som extraknäcker. Det är sällan något raderas, utan den som skapat inlägget får påpekat att det är olämpligt och uppmanas att omformulera det. Endast grova överträdelser raderas, och den som upprepade gånger grovt bryter mot lagen, alltså drevar, kan åtalas.

Inte heller tillåter Kina att en viss etnisk grupp köper upp alla media för att skapa en dominerande ställning, som har skett i Sverige. Bonniers har ju skapat en etnisk och åsiktsdominans i Sverige. Kina skulle aldrig tillåta det. Samma sak gäller företag och banker i Kina, en viss etnisk grupp tillåts in kontrollera och dominera.

Vad som inte är tillåtet i Kina är provokationer som kan eller kommer att leda till våld och sammanstötningar mellan grupper, etniska eller inte. Det är inte tillåtet att sprida falska rykten, nyheter och skvaller, och det är inte tillåtet med drev och personförföljelser, som skedde med Benny Fredriksson, som bekant trakasserades till självmord av journalister. I Kina skulle de enskilda journalisterna ha blivit åtalade för mord eller vållande till annans död, förmodligen fått avsked och yrkesförbud. I Sverige är det fritt fram att döda och förfölja.

Privatlivet i Kina åtnjuter kanske det strängaste skyddet i världen, ”hembesök” av journalister blir åtal för grovt hemfridsbrott och kan leda till fängelse. Inte heller är påhopp och trakasserier på gatan tillåtet, journalister är skyldig att be om samtycke till intervju innan någon kamera används eller mikrofon slås på.

Inte heller har dominerande media eller myndigheterna laglig möjlighet i Kina att sätta press på ett företag att censurera.

Allmänheten i Kina åtnjuter mycket starkt skydd mot alla övergrepp, inklusive att förhindra eller försvåra yttrandefriheten.

Som en parallell med tanke på fallet ASAP Rocky. I Sverige kan en åklagare, helt utan personligt ansvar, åtala och begära en person häktad bara på personliga åsikter, ras, eller hudfärg. Det nämner åklagaren förstås inte i häktningsansökan. Går det så går det. Om det inte går, personen frias, kan åklagaren bara ändra brottsrubriceringen och köra personen om och om igen genom rättssystemet, tills det går. I Kina skulle åklagaren själv ha blivit åtalad för maktmissbruk, dragits iför rätta, och det kan bli fängelse eller yrkesförbud.

I Sverige har allmänheten inget skydd alls. Det finns inget personligt ansvar eller lagligt skydd som i Kina. Sverige är även känd för sin regelbundna tortyr, folk kan praktiken hållas i isoleringscell på obegränsad tid, eller till en bekännelse har tvingats fram. I Kina finns det mycket stränga begränsningar. FN:s kommitté mot tortyr kallat de svenska metoderna för ”tortyrliknande”.

I Kina är det anstiftarna till ett bråk som åtalas, inte offret som i fallet ASAP Rocky, som ju trakasserades länge innan han och hans livvakter reagerade.

Sverige framstår som efterblivet och primitiv i jämförelse med Kina. I Kina skyddas allmänheten.

Gab appen kan laddas ner från ett otal källor, bland annat
https://apkpure.com/gab/ai.gab.android
https://android-apk.org/ai.gab.android/33539546-gab-ai-inc-gab/
https://www.appbrain.com/app/gab/ai.gab.android

Gab APPs Download For Android, iPhone, iOS, PC at Gab.ai

Sedan föreslår vi att dumpa Facebook och gå till https://mewe.com/ och det finns flera förslag här https://time.com/3722915/best-social-networks/ Nya sociala nätverk kommer hela tiden, och en del använder distribuerad kryptografi, likt Bitcoin, vilket betyder att dom inte kan censureras.

Dumpa Facebook, och om Fria Tider inte skärper sig, dumpa även dom.

FN redaktionen
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, CC0

Artikel Google förbjuder yttrandefrihetsapp: ”Hets mot folkgrupp”
Media FriaTider
Webb adress https://www.friatider.se/google-f-rbjuder-yttrandefrihetsapp-hets-mot-folkgrupp
Publicerad 20 juli 2019 kl 16.07
Skribent Hemlig

2 reaktioner till “Lögn och fejknyheter Fria Tider

  1. Alla är för riktig demokrati i princip. Det är bara i realiteten som demokrati möter starkt motstånd från etablissemanget, som vill undergräva den.

    Då ljuger etablissemanget som borstbindare, med en stil som är storvulen, repetitiv och raljerande.

    Att man attackerar Kina hänger sannolikt samman med att merparten av redaktionen på Fria Tider sannolikt har indoktrinerats i en konservativ miljö, bestående av ekonomer som indoktrinerats på handelshögskolorna, liksom ”Trögfattarföreningen”av Galenskaparna.

    Detta mentala handikapp ger dem skräck för kommunism och Marxism, men Kina kan knappast anses vara det klasslösa samhälle som Karl Marx beskrev. Kina har ju massvis med miljonärer idag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s