50% Stöd. – Stäng ner skiten, Samhällsnytt

Igen utmärker sig lögn-bloggen Samhällsnytt. Finns det någon anledning att fortsätt stödja Mats Dagerlinds privata hatiska tirader med falsk information mot det kinesiska folket. Vi vill inte se nazisterna hat-propaganda mot judarna återuppstå i Sverige men riktat mot kineser. Donationerna skall ner till noll.

Artikel Kina tar övervakning till nästa nivå – kameror med ansiktsigenkänning kopplas till ’social kreditvärdering’
Media Samnytt
Webb adress https://samnytt.se/kina-tar-overvakning-till-nasta-niva-kameror-med-ansiktsigenkanning-kopplas-till-social-kreditvardering/
Publicerad 28 september, 2019
Skribent Mats Dagerlind (mörkad)

På Samhällsnytt ljuger och fabulerar man igen om det så kallade Sociala Övervakningssystemet i Kina, som varken existerar eller kan rent tekniskt praktiskt existera eller fungera.

Vad det gäller har vi gått igenom här:

https://falsknyhet.wordpress.com/2019/09/23/nazismen-och-nyteknik/

Kina har nämligen inget ”utbrett övervakningssystem med ansiktsigenkänning” och inget övervakningssystem som överhuvudtaget kan jämföras med den svenska mycket effektiva övervakningen av individen.

För att ett system med ansiktesigenkänning skall fungera måste systemet ha en lika högupplöst bild att jämföra med, och det existerar inte i Kina. Däremot finns det ett sådant register i Sverige med högupplösta bilder. Den databasen skapades genom de så kallade passfot stationerna och ID korten.

Däremot övervakar Kina terrorister och kriminella helt öppet, och olikt Sverige tillåts dom inte vandra fritt på gatorna tills dom dödat någon. Det är genom att skydda allmänheten som Kina respektera de mänskliga rättigheterna, olikt Sverige, där mänskliga rättigheter bara gäller för terrorister och förbrytare.

De ”massiva databaser” Samnytt fabulerar om är samma databaser som finns över alla svenskar, bara att i Sverige är dom tagna med mycket högupplöst teknik, pass och ID foto, medan i Kina använder man en 20 kronors webb kamera för ändamålet. Sådana lågupplösta bilder kan inte användas för ansiktesigenkänning. De 200 miljoner övervakningskamerorna som nämns övervakar trafiken och finns i varje gatukorsning. Kamerorna sitter så att föraren inte identifieras.

Vi vill se en ny lagstiftning där sådana personer som ljuger offentligt kan hållas personligt ansvariga för att sprida falska rykten i domstol under allmänt åtal, på samma grunder som mened under ed i domstol

FN redaktionen
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, CC0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s