Igen flödar Kina-hatet och fejken på Samnytt, Stäng ner

Nej – Mira, Ingen censur har skärpts här i Kina, tvärt om. Internet är idag betydligt friare i Kina än i Sverige där allt och varenda person övervakas intensivt och i detalj via datalagringsdirektivet och varenda telefon, internetanslutning eller dator är kopplad till ett personnummer. Olika Sverige, där allas ansikten redan är skannade i ID och passfotostationerna skannas ingen i Kina, utom kriminella, terrorister och våldsverkare.

Artikel Kinas medborgare tvingas skanna sina ansikten för att få tillgång till internet
Media Samnytt
Webb adress https://samnytt.se/kinas-medborgare-tvingas-skanna-sina-ansikten-for-internettillgang/
Publicerad 10 oktober, 2019
Skribent Mira Aksoy

Om du vill veta vad som pågår i Kina kanske det vore bättre att lyssna på oss som bor sedan länge i Kina och lever med samhället varenda dag, än att läsa den amerikanska propagandafloden. Här är en ny sajt, skriven av en mycket erfaren kinasvensk.

https://mychinaway.wordpress.com/

Det som är blockerat i Kina är bara de amerikanska spionsajterna och de sajter som USA använder för att olagligt samla in personlig information som Facebook, Twitter eller Google, och det känns väldigt skönt att slippa dom. Även en del mycket grov USA propaganda.

— Efter att systemet införts kommer varje kinesisk medborgare som vill ha internet i sitt hem att tvingas genomgå en ansiktsigenkänningsprocess hos kinesisk myndighet för att bevisa sin identitet. Allt detta enligt den nya regleringen.

Lögn. Så var det en gång tidigare, men det slopades för många år sedan. Man vet ju ändå inte vem som sitter framför datorn eller använder telefonen. Nu finns internet anonymt i varenda affär och coffeeshop.

— Processen är av stor betydelse eftersom Kinas regering framöver kommer att använda internet för att betygsätta medborgare baserat på deras dagliga internetbeteende.

Lögn igen. Vad Kina inför är precis vad Sverige haft länge, finansiella kredit meriter, ett nationellt brottsregister, och man kan även frivilligt gå med i ett nytt system för samhällsmeriter, ett belöningssystem som funnits länge i Sverige i form av ordnar och liknande.

https://falsknyhet.wordpress.com/2019/09/23/nazismen-och-nyteknik/

— man kan betala för sina biljetter i kollektivtrafiken via ansiktsscanning

Lögn. Man använder samma kort och system som i Hong Kong med Octopuskortet. Däremot har en bensinkedja och på några andra ställen experimenterat med frivillig ansiktsigenkänning som ett säkerhetskomplement till ett kort med PIN-kod, men det har inte blivit populärt.

— Kina 10,6 miljarder dollar på videoövervakningsutrustning 2018

Det kan stämma, de används för trafikövervakning, inte som i väst personövervakning. Kamerorna är placerade så att föraren inte filmas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s