Nazismen på DI och Bonniers

Vi talar om nazisternas metoder, alltså främst propagandan, fejknyheter, och desinformationen. Den har nu uppenbart börjat användas på Bonniers och DI, bara att man nu riktar den mot folkgruppen kineser. DI försöker jämföra Kinas president med Hitler, med just samma metoder som Hitler en gång praktiserade. Övertrampen har på sistone varit mycket grova, provocerade och faktavidriga.

Artikel Diktatorn Xi tappar greppet – jämförs med Hitler
Media DI
Webb adress https://www.di.se/nyheter/diktatorn-tappar-greppet-jamfors-med-hitler/
Publicerad 13 oktober 2019
Skribent Johan Nylander

Rashatet mot kineser på DI känner tydligen inga gränser och tar nu formen av folkförföljelser av historiska mått och skepnad.

Först, Xi och Kinas regering är vald. Kina är ingen diktatur. Sverige i betydligt större utsträckning så. Valen sker i nivåer i ett elektor system liknande hur USAs president väljs, bara att Kina på grund av storleken har flera nivåer. Man väljer personer, inte partier, vilka sedan arbetar under krav och personligt ansvar. Man röstar heller inte på samma dag, utan lokala val tar plats vid många olika tidpunkter.

Xi är ingen diktator, han har ingen möjlighet till det för hans personliga beslutsutrymme är mer begränsat än både Trump och Löfven. Han måste ständigt stämma av med andra tunga befattningshavare som Presidenten, ÖB, Ordföranden, osv. och speciellt med överordnade, Det Ständiga Utskottet, Politbyrån, och även Nationalkongressen. I Det Ständiga Utskottet och Politbyrån majoritetsröstar man om varje ärende. Mycket demokratiskt.

Att många i USA, 4% av världen, inte tycker om Kina är förståeligt, man förlorar ju i utvecklingen av sin tilltänkta totalitära militära världsdiktatur. Axelmakterna USA och UK har ju varit vana vid att hunsa Kina lite som dom känt för, men det går inte längre. Däremot i övriga värden vinner Kina starkt, mycket starkt, och regeringen i Kina har 92% odelat entusiastiskt stöd från befolkningen, och det i ett land med världens högsta IQ och ett av världens bäst och allsidigt upplysta folk. Anseendet utanför USA stiger mycket kraftigt. USA är inte längre synonymt med ”världen”, utom på DI och Bonniers kanske.

— Flera bedömare som jag har talat med

Varför inte skriva sanningen ”flera selektivt valda bedömare i USA”, om man väljer rätt person att fråga får man ett förutsägbart svar. Den totala verkliga bilden ser lite annorlunda ut. Kina vinner alltmer stort i respekt och förtroende över hela världen.

”35 nationer har undertecknat ett brev som berömmer Kina. Man skriver “We commend China’s remarkable achievements in the field of human rights by adhering to the people-centered development philosophy and protecting and promoting human rights through development,” och “We also appreciate China’s contributions to the international human rights cause.” (juli 2019)”

Det inkluderar ett flertal muslimska länder och gäller Xinjiang, länder som Ryssland, Pakistan, Saudiarabien, Egypten, Cuba, Algeriet, United Arab Emiraten, Qatar, Nigeria, Angola, Togo, Tajikistan, Filippinerna, Belarus, Turkiet, och flera andra länder från Asien, Afrika, Mellanöstern och andra delar av världen.

Xinjiang har inte haft ett enda våldsdåd på 32 månader nu, när hade Sverige sitt senaste våldsdåd, för att inte nämna USA.

— kärnvapenmissiler med kapacitet att nå städer i USA

Beklagligt nog, utmärkt. Det avskräcker USA från att använda sin väldiga krigsmakt och världens största kärnvapenarsenal. Hur många kärnladdningar har USA som kan nå Kina, 6,000 rapporteras det. Kina har omkring 250 enligt uppgift. USAs krigsmakt är 13 gånger större än Kina med ländernas storlek invägd, och 60% av USAs marina styrkor ligger och hotar och trakasserar runt Kina och USA har över 1,000 militära baser runt. Kina har ingen militär runt USA. Kina patrillerar och hotar inte USA i Karibien eller någon annanstans.

— Xi Jinping fatalt misslyckats i att hantera relationerna mellan Kina och USA

Tvärt om, han har lyckats utmärkt. USA har tvingats backa överallt. Det är USA som har misslyckats. Land efter land dumpar USA-styrningen, senast nu Tyskland som just offentliggjort att man inte underordnar sig den amerikanska hat drevet mot Huawei.

—- Xi Jinping har snarare dundrat fram med anti-amerikansk retorik

Falskt. Vad skulle den ha bestått av. Kina har inte alls svarat på på USAs hätska hat retorik mot Kina. Kina har tvärtom uttryckt sig mycket diplomatiskt.

— Hela 60 procent av tillfrågade amerikaner

Och USA är 4% av världen. Alla andra viktiga länder, betydligt mer än 50% av världen, har däremot en mycket positiv och stigande positiv syn på Kina och allt fler ansluter sig till Kinas initiativ, handel, politik och ekonomi, på olika fronter. USA kan inte kontrollera det, och rasar.

—- innan Xi Jinping tog makten

Xi valdes av nationalförsamlingen på en period av 5 år, han kan inte ”ta makten”.

— Ett politiskt splittrat USA förenas nu mot en gemensam fiende – Kina

Tvärt om, allmänheten, speciellt affärsmännen, har alltmer enats att USA måste förbättra relationerna med Kina, och sätter nu hård press på Trump att förbättra relationerna med Kina, och Trump backar.

— krossa kinesiska kronjuveler som Huawei

Skrattretande. Huawei växer mellan 20% till 35%, det går alltmer utmärkt för företaget. Tvärtom har det visat sig att USA blir alltmer maktlöst och förlorar hela tiden mark.

Det går mycket bra för Kina nu. Senaste rapporterna, årliga siffror. Konsumtionen upp 8.2 % och leveransen av tjänster upp 12%. USA svarar för 12% av Kinas total utrikeshandel, ner 2.2%. Handeln med USA sjönk 9%. Handelsöverskottet med USA ökade 7.7%. Kinas export till USA sjönk med 3.7%. USAs export till Kina sjönk med 23.5%. Bilexporten från USA till Kina ryktas vara nära noll nu. Apples försäljning i Kina ner 20%. Kinas handel med andra nationer ökar kraftigt. EU upp 9.7%. ASEAN upp 11.7%. Ryssland upp 17.2%. Inga siffror för Iran, men det sägs att Iran säljer olja normalt till 85%, mest till Kina. Martin Gelin skriver att konkurserna i USA ökar med 13 procent, investeringarna minskar, börserna skakar, arbetslösheten ökar, räntan sänks, vilket är tecken på dåliga tider, Kina litar inte på Trump, ingen litar på Trump eller USA.

— styrkan bland invånarna i Hongkong

Knappast ”innevånarna” utan en klart avgränsad radikal våldsbejakande begränsad grupp av barn och ungdomar som indoktrinerats, finansieras och styrs av USA. En klar majoritet i Hong Kong vill att Kina tar starkare krafttag för att sätta stopp för de omkring USA backade 1,000 eller så gatuligisternas våld i Hong Kong. Vid bara en demonstration mot ligisterna kom det 470,000 personer. Polisens uppskattning.

— Polisbrutaliteten i Hongkong

Propaganda och fejknyheter. Jaså, ta då och jämför med hur gula västarna i Frankrike behandlats, eller hur svenska polisen besvarar stenkastare, med skarp ammunition och verkseld.

— Xi Jinpings personkult jämförs med Adolf Hitlers

Nu jämför vi mer korrekt DIs redaktion och denna artikel med Hitlers propagandamaskin.

— Xi Jinping har krossat idén om kollektivt ledarskap och gjort sig själv kejsare på livstid.

Lögn, Xi utses som förut på en femårsperiod men bara om han sköter jobbet. Ledarskapet i Kina är alltmer delegerat till lokal nivå, olika Sverige som är mycket hårt toppstyrt och i strid med folkviljan.

Borde inte DI och Bonnier ledningen tänka på att skaffa lite mer kvalificerade skribenter och överge det tydliga rasistiska hatet i artiklarna.

FN redaktionen
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, CC0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s