Skvallersajten Samnytt ger plats för extremister, igen

Den ena artikeln på Samnytt överträffar den andra i tokigheter, Denna tar ett pris i sig själv. Att Ryssland försöker lägga sig i 5G implementeringen låter kanske lite fjärran, men ännu tokigare är det att Egor Putilov lägger sig i den. Hans artiklar brukar ha bra skärpa, men detta var en verklig flopp.

Artikel Statstelevisionen i attack mot 5G-motståndarna – kopplar dem till rysk konspiration
Media Samhällsnytt
Webb adress https://samnytt.se/statstelevisionen-i-attack-mot-5g-motstandarna-kopplar-dem-till-rysk-konspiration/
Publicerad 17 oktober, 2019
Skribent Egor Putilov

Det första vi måste komma ihåg är att den så så kallade ”Strålskyddsstiftelsen” är bara en kampanjgrupp och lobbygrupp av extremister och totalt obildade personer i ämnet som på emotionella och vidskepliga grunder försöker stoppa Sverige tekniska utveckling. Mona Nilsson är inte bara talesperson, hon är grundare och en av de drivande krafterna. Stiftelsen är inget annat än ett sammanslutning av religiös och vidskeplig karaktär som bäst kan jämföras med Scientologerna. Dom är inte heller ”löst sammansatta” utan synnerligen välorganiserade i aktioner med både systematiska trakasserier, kampanjer av hat och hot på agendan och har tvingat Strålskyddsmyndigheten att lägga ner sin informationsdisk.

Det bör tilläggas att i det mer tekniskt kompetenta Kina är 5G redan i drift med ett tusental installationer i ett flertal stora städer. Man räknar med att ha omkring tiotusen installationer i varje stad innan årets slut. Sverige är redan på efterkälken i samhällsutvecklingen.

— inte mindre än fem artiklar för att underminera motståndet mot utrullningen av 5G i Sverige

Borde dom inte det, detta rör sig inte om någon sakligt motstånd utan om en organisation av religiös karaktär baserad på vidskepelse.

— svensk industri, inte minst Eriksson, har stora intressen i att bygga ut 5G.

Det stämmer absolut. Svensk industri och hela svenska samhället har ett intensivt intresse att inte bli akterseglade i tekniskt avseende och framtida internationell konkurrens.

—- att låta svenska medborgare bli försökskaniner

Lögn. Svenskarna har exponerats av radiovågor i över 100 år, och av dessa frekvensområden i över 30 år. Det finns en enorm samlad erfarenhet och inga negativa effekter har kunnat iakttas.

–– trots att i flera städer i Europa har teknologin förbjudits

Lögn. Teknologin har inte alls förbjudits, och det rör sig om tre områden, inte städer, och är tillfällig. Där har politikerna med politiska medel av vidskeplig uppvigling tvingats genomföra utredningar efter aggressiva politiska och känslomässiga kampanjer. Det har varit politiska beslut baserade på känslor, inte vetenskap.

—- det saknas bevis på att den är ofarlig för hälsan

Det finns inga bevis för att det mesta är ofarligt. Är det ofarligt för män att raka sig? I vetenskapens värld skall man bevisa att något är farligt, inte slänga ur sig vilda och overifierade påstående och sedan begära att alla andra skall bevisa att det är fel.

— Tvärtom menar en rad forskare att teknologin kommer att leda bland annat att fler kan insjukna i cancer.

Lögn. Ingen forskare som är kompetent i ämnet har gjort sådan påståenden. Tvärt om, de forskare som sysslar med cancerforskning har visat att det hittills under 100 år av exponering av radiovågor inte har uppstått någon cancer. Människan har i 30 år exponerats av just de radiovågor vi talar om här, helt utan några effekter.

— varför vissa mikrovågsfrekvenser har en påverkan på levande celler

Dessa forskare arbetar inte inom något relevant område. Det är sant att vissa mikrovågsfrekvenser kan påverkan levande celler, men det gäller inte vi dessa nivåer och frekvenser.

— Strålskyddsstiftelsen hjälpte till med marknadsföringen av seminariet

Precis, Strålskyddsstiftelsen är en icke-vetenskaplig vidskeplig lobbyorganisation av religiös karaktär som helt saknar ämneskompetens och erfarenhet.

— När vi når Mona Nilsson, talespersonen för stiftelsen,

Mona Nilsson är inte bara talesperson, hon är initiativtagare och är den person som grundat och driver denna vidskepliga lobby organisation.

— gäller hälsorisker med strålning

Nu gäller det förstås inte ”strålning” utan radiovågor. Ordet strålning förknippas med radioaktiv och röntgen strålning och och lobbystiftelsen använder ordet i syfte att skrämma upp folk.

— Enligt Strålskyddsstiftelsen finns det även tydliga intressekonflikter hos den expert som SVT använt för att övertyga tittarna om att 5G är ofarligt

Det vore väl konstigt annars. Expertisen finns främst inom just telecom industrin, var skulle de annars finnas. Detta är precis som att såga att läkare skall inte få uttala sig om hälsofrågor för att det är en intressekonflikt.

— Gränsvärdena i Sverige har dock kritiserats under flera år som alldeles för generösa för mobilindustrin.

Och vem har kritiserat. Jo – precis dessa helt obildade och i ämnet okunniga vidskepliga lobbyister.

— SVTs bevakning av frågan är ”löjeväckande och djupt oseriös”.

Och vilken kompetens besitter hon att göra ett sådan uttalande. Hon är helt obildad i ämnet.

— objektivt och opartiskt redovisat forskningsläget

”Forskningsläget” kan bäst beskrivas av de som arbetar med det, alltså de som arbetar inom och har lång erfarenhet inom relevant teknologi och medicin. Strålskyddsstiftelsens totalt okunniga och emotionella lobbyister är knappast i de grupperna.

FN redaktionen
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, CC0

En reaktion till “Skvallersajten Samnytt ger plats för extremister, igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s