Mer amerikansk propaganda på DN

DN och Bonniers befäster sin ställning som USA främsta propagandakanal i Sverige. Precis som i Tyskland mellan 1910 och 1946 sprider man halvsanningar och kraftigt vinklad och falsk information, medan valda delar mörkas, allt maskerat och uppklätt i termer som ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter”.

Artikel Amerikanska företag viker sig för Kinas krav
Media DN
Webb adress https://www.dn.se/ekonomi/martin-gelin-amerikanska-foretag-viker-sig-for-kinas-krav/
Publicerad 191029
Skribent Martin Gelin

Att världens maktbalans ändras är ju helt klart. USAs dröm om en världsomfattande autokratisk de facto diktatur och militärdiktatur, styrd från USAs djupa stat i Washington, där USA och deras företag härskade oinskränkt bleknar allt mer. Den stora mobbaren och härskaren USA har alltmer tvingats inta sin plats i en ny världsordning som växer fram, en världsordning där det inte finns en diktator, och där god grannsämja frodas mellan folk och länder.

USA har varit van vid att autokratiskt diktera sina villkor som en envåldshärskare och tvinga andra länder att böja sig för deras vilja och nycker och även införa deras styrelseskick, som dom kallar ”demokrati”, lagar, affärssystem, och arbetssätt. Exempel är Irak, och även Sverige. Ett exempel att USA pressade under hot om sanktioner Sverige att anpassa sin lagstiftning och tolkning 2006 till USAs krav [1]

Svenskt försvar är idag bara en del av den amerikanska krigsmakten, designed för erövring och ett militärt världsherravälde, och mördarmaskin, och med det påtvingade köpet av den värdelösa Patriot systemet är det förberett för en total integration i USAs krigs och erövringsmaskin, vilken redan är större än hela världens samlade militära krafter med över 1,000 anfallsbaser på andra länders mark, och ockupationstrupper på plats i flera länder, som Europa, Tyskland, Japan, Sydkorea eller Filippinerna.

USA talar om ”yttrandefrihet och demokrati”, men det är samma ”yttrandefrihet och demokrati” som tog nazisterna till makten 1933. Internet kommer förhoppningsvis tillsammans med Kina att ge en annan utveckling än 1933.

— och hotellkedjor som sluta lista Taiwan som ett separat land

Utmärkt, för Taiwan är inte, och har aldrig varit, ett separat land. USA vill göra det till en amerikansk militärbas, Taiwaneserna vill återförenas med resten av Kina, och ha självstyre, och det kommer att hända, det enda okända är när. Hur skulle svenskarna reagera om USA deklarerade att Malmö eller Gotland är ett separat land.

— Vi har tidigare sett hur Silicon Valleys teknikjättar tycks vara redo att ge efter för alla krav från Kinas myndigheter, i hopp om att få en bit deras gigantiska konsumentmarknad.

Och då skall vi inte glömma att USA länge har pressat andra länder att ge efter för USAs villkor på att anpassa sig till USA och deras krav. Sverige inget undantag. Om USA och amerikanska företag skall verka i Kina, varför skall dom inte följa Kinas lagar och respektera Kinas mycket framgångsrika samhällssystem. Kina har gått från en befolkning med 90% i fattigdom till 1% i fattigdom. I USA lever denna dag 20% av alla barn i fattigdom. [3] År 2013 var USAs fattigdom officiellt 14.5% [4]. Arbetslösheten påstås vara 30%, innan siffrorna friserats.

— lättare att kritisera USA:s regering i dagens Hollywood än att kritisera Kinas regering

Det stämmer nog, för i USA finns inga regler. Hat, förföljelser, trakasserier, nazism helt tillåten med rättigheter, antisemitism likaså osv. [2] Kina har hunnit längre. Hat och provokationer som skapar motsättningar och våld mellan människor, folk och grupper tillåts inte. Man söker inte konfrontation, man söker lösningar, samverkan, harmoni och fredligt samarbete. Inte så i USA eller Sverige.

— Det här markerar ett betydelsefullt skifte i den världspolitiska maktbalansen

Det stämmer, och är inte det ett mycket välkommet skifte, bort från det amerikanska våldet, misären och deras ständiga krigshandlingar, hot och påtryckningar, för att inte nämna utomrättsliga avrättningar.

— Ingen tycks redo att vara den på styrelsemötet som sätter ner foten och försvarar demokratiska värderingar.

I Kina behövs det inte för i Kina finns idag verklig demokrati i dess fundamentala form, alltså folkpåverkan och folkstyre, som en integrerad del av kulturen. I Sverige och USA är demokrati att välja en elit från ett antal godkända alternativ, och sedan tvingas följa vad den eliten påbjuder. I Kina finns demokratiska värderingar, i som ursprungliga form, i väst är dom avskaffade.

— Principer om yttrandefrihet och mänskliga rättigheter får ge vika för krass ekonomi.

Lögn. Så lögnaktigt det kan bli. Hur är det med de mänskliga rättigheterna för de som dödades eller lemlästade på Drottninggatan, eller på IKEA, eller på Bataclan. Ingen journalist i Sverige står upp för deras mänskliga rättigheter, däremot för deras bödlars. Hade förövarna internerats som i Kina, vilket just nu börjar ske även i Sverige, hade åtskilliga människor fått leva, men bödlarnas ”mänskliga rättigheter” måste ju tas vara på i en ”demokrati”. Deras offer räknas inte. I Kina interneras eller avradikaliseras terrorister och våldsverkare innan dom genomför sina dåd. Så ser Kina de mänskliga rättigheterna för deras potentiella offer.

I Kina skyddas yttrandefriheten, det är inte lagligt att förhindra yttrandefriheten som sker i Sverige, där oliktänkande med ”felaktiga” åsikter tystas genom uthängningar, hembesök, och trakasserier. Bara detta år har över 700 personer dömts i rättegångar för att ha uttryckt otillåtna åsikter, anmälda av den statligt finansiera Näthatsgranskaren. Åtskilliga publikationer med regimkritiska åsikter har stängts, Granskning Sverige och SwebbTV bara exempel. Svenska statens starkt riktade finansiering av massmedia är uppenbart ämnad att tysta obehagliga kritiska röster.

— Även om det nu, i och med Kinas något inbromsade tillväxt,

Sant, Kinas tillväxt har bromsat något, som förutspått, från 6.5% till 6.2%. Med det finns mer som förtigs. Vi skall inte glömma att tillväxten i Kina på vissa platser tidigare varit upp i 24% årligen. Sveriges tillväxt är ju noll, och tycks ändå gå bakåt.

I Kina. Första 9 månaderna 2019 i Kina. Konsumtionen upp 8.2 % i Kina. USA svarar för 12% av Kinas total utrikeshandel, ner 2.2%. Handeln med USA sjönk 9%. Handelsöverskottet med USA ökade 7.7%. Kinas export till USA sjönk med 3.7%. USAs export till Kina sjönk med 23.5%. Tidigare rapporterades att USAs bilexport till Kina minskat med 53%. Nu är locket på, och ryktet påstår att den är nära noll. Apples försäljning i Kina sägs ha minskat 20%. Kinas handel med andra nationer ökar snabbt. EU upp 9.7%. ASEAN upp 11.7%. Ryssland upp 17.2%. Inga siffror för Iran, men det påstås att Iran fortfarande exporterar olja normalt till 85%, mest till Kina.

Lite kopierade siffror.

China’s fixed-asset investment growth up 5.4%. Investment by the state sector went up 7.3 percent during the period, while private-sector investment increased 4.7%. Electricity consumption of the country rose by 4.4% year on year. China accomplished 99.7 percent of its annual objective for creating new urban jobs. Added-value of strategic emerging industries and high-tech manufacturing increasing by 8.4 and 8.7 percent respectively.

Ganska förtrollande bra resultat. Det går väldigt bra för Kina. Ingenting märks inom landet från Trump’s handelskrig. Det betyder inte att allt är statiskt, tvärt om, utvecklingen och förändringarna är dynamiska, dramatiska, och märkbara.

— Det är en sak att fattiga länder som kämpar för att få en del av Kinas massiva globala infrastrukturprojekt är försiktiga i sin kritik av regimen. Det är något annat när USA:s rikaste och mäktigaste företag gör samma sak.

Det finns anledning.

När USA ”investerar” är allt strikt villkorat, ni SKALL köpa från USA företag, USA SKALL vara med och bestämma er politik, ni MÅSTE tillåta USA att anlägga en militärbas, för eran egen säkerhet – förstås. När Kina kommer ställer dom inga villkor, men erbjuder sina kunskaper och erfarenhet. Så utvecklas handel och välfärd. Det är stor skillnad.

Så utvecklas handel och välfärd. Otaliga länder i Afrika och Stilla Havet har påpekat detta som främsta skälet att välja ett samarbete med Kina före USA.

— Det är dessutom ironiskt att de ivriga försöken att nå Kina, oavsett vilka etiska kompromisser som behöver genomföras, sker samtidigt som amerikanska företag, mer än någonsin,

Helt klart tvingar detta USA att kompromissa sina etniska, hegemoniska, militära och system av påtryckningar med hot om sanktioner och militära invasioner. Det är nog bara positivt att så sker.

— som amerikanska företag, mer än någonsin, marknadsför sig själva med just etiska, ädla värderingar och betalar miljontals dollar för konsulter inom så kallad ”CSR”, corporate social responsibility.

Det brukar kallas potemkinkulisser. USA företagen pratar och bedriver mycket effektiv propaganda, men vad gör dom och vad åstadkommer dom. I Kina pratar man inte, man handlar.

— gör med Kinas eget nationella varumärke

Hittills har Kinas mycket öppna arbetssätt, helt utan de aggressioner, hotelser, hot om sanktioner, införda sanktioner, militära invasioner och påtryckningar som USA arbetar med, väsentligt stärkt Kinas varumärke. Kina blir alltmer en ledande nation i världen, ledande genom att sätta föredömliga exempel som andra nationer och folk känner en fördel att följa, inte att härska genom hot och sanktioner som USA. Allt fler länder sluter sig till Kinas filosofi, och skördar stora framsteg.

— I stället riskerar nu dessa utspel att skapa en bild av att Kinas främsta ideologiska exportvara är en undfallenhet gentemot auktoriteter och statliga myndigheter

Det är knappast vad vi har set hittills. Kina kräver att länder som USA överger sina metoder av mobbning, översitteri, att tyrannisera, hotelser, trakasserier och att arbeta som en översittare. Kina arbetar istället på att finna samstämmighet, samarbete, respekt och harmoni. Det blir allt attraktivare för världen.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
”He praised Beijing’s respect for and protection of rights while dealing with counterterrorism and deradicalisation in Xinjiang, and its commitment to openness and transparency by inviting diplomats, journalists and officials to the region.

“Now safety and security have returned to Xinjiang and fundamental human rights of people of all ethnic groups there are safeguarded,” Rybakov said. “We commend China’s remarkable achievements in the field of human rights.””

Belarus UN ambassador Valentin Rybakov
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
”Saudi Arabia, Russia and more than 30 other countries wrote a rival letter that commended China’s rights record.”
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Källa Reuters

USA har uttryckt motsatta åsikter tillsammans med ett mindre antal stater som USA kontrollerar och kan utöva påtryckningar mot. Sverige är en.

FN redaktionen
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, CC0

[1] https://www.svt.se/nyheter/inrikes/usa-pressade-svenska-regeringen-hot-om-sanktioner-bakom-fildelarrazzia
[2] https://nyheteridag.se/bjorn-norstrom-utbilda-dig-om-amerikansk-yttrandefrihet-greta-thunberg/
[3] https://www.youtube.com/watch?v=mrV8IJ9JSco
[4] https://en.wikipedia.org/wiki/Poverty_in_the_United_States

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s