DNs propagandamaskin maler hatfullt på

Propagandan och fejknyheterna var en av Hitler regimens grundpelare, och nu ser vi en nästan identisk upprepning i Sverige och på DN. DN sprider falska nyheter för att indoktrinera, missleda och hjärntvätta svenskar. Det vi måste komma ihåg är att likt Tyskland mellan 1910 och 1946 brukades propagandan för att bygga upp spänningar mellan Tysklands befolkning och resten av värden. Nu ser vi samma sak upprepas i Hong Kong, denna gång drivet av USA och NED, en välkänd bransch av CIA.

Artikel Student i Hongkong: ”Det här är ju mitt hem, men jag ser inte riktigt någon framtid här längre”
Media DN
Webb adress https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/student-i-hongkong-det-har-ar-ju-mitt-hem-men-jag-ser-inte-riktigt-nagon-framtid-har-langre/
Publicerad 191102
Skribent Matilda Fors en Anti-Kina extrem aktivist och fejk.

Som vanligt ljuger DN rätt upp i ansiktet för sin läsare. DNs Kina skildringar är inte ett dugg bättre än Nazitysklands eller kanske Nordkoreas. Det är ingen en fråga om någon demokrati i Hong Kong, utan anarki.

Dessutom är denna artikel full av faktafel som någon som bott i Kina rimligen inte borde ha gjort. Det pekar på att artikeln är en fabricerad fejk-artikel.

–- Hongkong, som i 99 år hade arrenderats

Lögn. Hong Kong ockuperades militärt, och under kanon-hot tvingades Kina att skriva på ett ”avtal”. Det kan knappast kallas ett ”arrende”. Det var en mycket typisk militär ockupation.

–- Avtalet fastställde att staden i 50 år……

Lögn. Något avtal finns inte. Vad som finns är en gemensam avsiktsförklaring mellan Kina och UK, alltså en slags handlingsplan som inte är bindande. Bindande avtal kan endast etableras genom FNs säkerhetsråd.

–- kapitalistiska system

Stämmer, och det är just problemet. Kapitalet samlas hos några få, ungdomarna blir utan. Peking hade kunnat hjälpa dom, men har inte tillfrågats.

–- med ett västerländskt juridiskt system har Hongkong länge fungerat som en port in till Kina

Delvis lögn. Så var det för länge sedan, nu går endast 4% av handeln till Kina genom Hong Kong. Hong Kong är knappast länge någon port till Kina. Det finns tre stora finanscentra i världen likt Hong Kong, det är New York, London och just Hong Kong. Alla tre drivs under samma juridiska och finansiella system, satt av axelmakterna USA-UK. USA-UK försöker nu behålla kontrollen av alla tre, inklusive Hong Kong.

–- kinesiska partikontrollerade domstolar

Lögn. Kinesiska domstolar är idag helt oberoende, betydligt mer oberoende än svenska domstolar som är helt politiskt styrda. Endast politisk engagerade personer kan bli nämndemän.

–- tillhörande dålig smak och brist på världsvana.

Lögn. Kina är idag klart ledande, både i stil och smak. Hong Kong borna åker nu till Kina för det senaste och bästa och världsvanan i Kina är betydligt bättre än i Hong Kong, som alltid har gjort sig välkända för arrogans och otrevlig, högmodigt uppträdande gentemot andra.

–- Uppväxta bakom ”the great firewall”, kommunistpartiets omfattande censur av internet och internationella nyheter

Lögn. Alla nyheter finns tillgängliga i Kina. Någon censur finns inte. Det ärt en propaganda-myt. Däremot spärras USAs arbete på att kartlägga eller att indoktrinera alla innevånare i Kina genom företag som Google, Facebook och Twitter. Sådant är olagligt i Kina. Dessutom spärrar man ofta falska nyheter och spridandet av falska rykten, vilket också är olagligt i Kina. Människors privatliv i Kina har världens modernaste och starkaste skydd. Sverige saknar helt skydd för privatlivet. Allt är offentligt och reglerat av staten.

–- outbildade och hjärntvättade

Skrattretande. Kinas folk är enligt amerikanska utredningar bland världens bäst upplysta, välinformerade och allsidigt kunniga. Media och journalister i Kina åtnjuter enligt samma källa världens högsta förtroende. Sverige ligger i botten. Kina är idag ett av världens bäst utbildade folk

–- Ungdomarna i Hongkong är uppväxta på popmusik, sneakers och sötat te med importerad mjölk; ekonomisk tillväxt och stabilitet har varit konstanter i tillvaron

Ungdomar i Kina i betydligt högre utsträckning så än i Hong Kong. Hong Kong har knappas visat mycket av varken ekonomisk eller annan tillväxt, men tillväxten i Kina har som bekant varit minst sagt spektakulär de senaste 40 åren, och i vissa fall och regioner upp till 24% årlig tillväxt. Det finns ingen tillnärmelsevis motsvarighet i Hong Kong.

–- har precis klivit ur en historia full av oläkta sår och svårigheter.

Lögn. Tvärt om har Kina lyckats forma världens modernaste och framgångsrika samhälle som är progressivt, fredligt och harmoniskt. Hong Kong framstår idag som föråldrat och primitivt.

–- och statlig övervakning förklädd till lustfylld digitalisering. 

Lögn. Folk övervakas inte i Kina som i Sverige. Däremot övervakar man kriminella och terrorister, medan i länder som Sverige tillvaratas terroristernas ”mänskliga rättigheter” och dom får gå fria och köra ihjäl folk med lastbilar, knivhugga dom på varuhus och spränga sönder samhället. Kina tar tillvara allmänhetens mänskliga rättigheter, inte terroristernas som i Sverige

–- Hongkongs studenter i stället förestående inskränkningar av yttrandefrihet, personlig integritet och rättssäkerhet. 

Att ”yttrandefrihet” i form av dominanta gatuligister, våld, stenkastning, bränder inskränkes är precis vad befolkningen i Hong Kong vill ska genomföras. Vad vi ser i Hong Kong är helt enkelt en upprepning av Kinas kulturrevolution, komplett med rödgardister. Det är en liten våldsbejakande grupp av indoktrinerade och hjärntvättade barn. Mobben på gatan ska ha sista ordet och bestämma.

–- Kinas första försök till att urholka stadens autonomi.

Lögn. Hong Kong har aldrig haft någon autonomi, man har självstyre, men inte självständighet. Så var det även i än högre grad under britternas ockupation. Britternas guvernörer styrde Hong Kong, och guvernören styrdes av London.

–- där Kinas ekonomiska och politiska inflytande gradvis skalats upp

Kinas ekonomiska och politiska inflytande ökar i hela världen. Kina framstår för alltfler som ett föredöme värt att följa och ta efter. Därför ökar Kinas inflytande.

–- Whats App, Facebook och Google över Kinas statligt kontrollerade ekosystem av internetjättar som e-handelsspelaren Alibaba, sociala medier-giganten Tencent och sökmotorn Baidu.

Lögn. Alibaba, Tencent och Baidu är privata självständiga företag som arbetar oberoende av staten. Samtliga utländska sökmotorer fungerar i Kina, utom de som är baserade på Google. Googles spioneri, registrering och övervakning av individen är olaglig i Kina. Det går bra att använda Google med en skyddande proxy. WeChat är dessutom enormt bättre och användbarare än de amerikanska systemen.

–- Hongkong-bor håller stolt fast vid att prata kantonesiska i stället för mandarin, fastlandskinesiskan. 

Skrattretande okunnighet. ”Mandarin”, som egentligen heter ”Putonghua eller ”allemansspråket”,  är inte någon ”fastlandskinesiska” utan ett gemensamt främmande språk alla får lära sig i Kina. Hela södra Kina talar kantonesiska, Guangzhou även Hong Kong, och Putonghua, allemansspråket, eller Mandarin, är inte en ersättare även inom fastlandskina. Det är Kinas gemensamma ”Engelska”. Det finns omkring 1,500 språk i Kina och över 30 skrivsystem. Inte på någon plats ersätter nationalspråket Putonghua lokalspråket. Detta är en mycket grov felaktighet som någon som bott i Kina aldrig skulle ha gjort, och det pekar på att denna DN artikel bara är fabricerat fejk.

FN redaktionen
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, CC0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s