Vidriga kryp

Vi talar inte om några fladdermöss, skorpioner eller något liknade, vi talar om de människor som kallar sig journalister och skribenter och som sprider grovt rasistiskt förtal och lögner om medmänniskor i Kina.

Artikel Kinas köttmarknader öppna igen – fortsätter sälja fladdermöss
Media Fria Tider
Webb adress https://www.friatider.se/kinas-djurmarknader-oppna-igen-fortsatter-salja-fladdermoss
Publicerad 29 mars 2020 kl 14.47
Skribent Widar Nord widar@friatider.se, redaktion@friatider.se,

Även Aftonbladet publicerar lögnerna. Kan man förvänta sig något annat av en välkänd hat-sajt
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/EWM48j/kina-oppnar-matmarknader-med-djur-igen

Vi trodde aldrig att ett alternativmedia skulle kunna sjunka ner till denna låga nivå, vi trodde aldrig att deras ägare skull kunna sänka sig till denna bottennivå.

Vi behöver ny lagstiftning där de ansvariga kan hållas personligt ansvariga i öppen domstol under allmänt åtal, och likt de som medvetet ljuger under ed i en domstol riskerar fyra års fängelse. Det ska gälla både stora och små media.

Vi är en grupp som skriver denna blogg, och alla medlemmarna har minst 20 års erfarenhet var, och ofta längre, av att bo och verka i Kina, och ingen har hört talas om att någon i Kina äter varken fladdermöss eller skorpioner. Inte ens under de svåraste forna svältkatastroferna gjorde man det. De fladdermöss som finns i södra och västra Kina är mindre än sparvar, man kan se dom varenda kväll, och dom känns igen på sitt fladdrande flygsätt. Dom duger helt enkelt inte till människoföda.

Husdjur som hundar åt man under svältkatastroferna och det finns en liten sekt eller klubb i södra Kina som äter hund ceremoniellt en gång om året.

De så kallade våtmarknaderna, kallade så för att man regelbundet spolar det stenlagda golvet rent med vatten, finns över hela Asien, inklusive Singapore, som har världens strängaste hygienbestämmelser. Dom har aldrig stängts i Kina och vi vet att dom inte var ursprunget till coronaepidemin. Den utbröt först i USA 2019 och kom därifrån till Kina och uppenbart kom ursprungligen från ett nu nedlagt laboratorium som sedan 1943 utvecklat biovapen i Maryland, USA. Vad man gjort är att förbjuda försäljning av vilda djur, och det har inte ändrats. Det förbudet fungerar i Kina.

Vad som står i Daily Mail artikeln är bara uppdiktat av någon extremaktivist som vill skada Kinas rykte. Videon på Daily Mail’s webbsajt togs på Palau för flera år sedan. Den har inget med Kina att göra alls, men den sprids här som en falsk nyhet.

Det är svårt att läsa texterna som skymtar på bilderna, men man kan se att bilderna är förmodligen tagna i Hong Kong för omkring 30 år sedan. Skrivtecknen i Hong Kong skiljer sig nämligen något från de som används i Kina. Då var Hong Kong en brittisk koloni.

När det gäller bilden av en förment ”stånd” i Dongguan så är det fråga om en kringvandrande gatuförsäljare, inte något ”stånd” på en marknad. Dessa gatuförsäljare var vanliga för 20 år sedan i Kina men är sedan länge stoppade av myndigheterna. Dongguan är idag ett område med högsta status. Där bor miljonärerna och dessa kringdrivande gatuförsäljare är inte välkomna. Dessutom står det inte att det är medikamenter som tillverkats av vilda djur som fladdermöss eller mygg, utan att medikamenterna som säljs skyddar mot smitta och åkommor från dessa olika djur. Vad som står i Daily Mail är alltså direkt lögn och förfalskning.

>>>har djurmarknader av samma typ som i Wuhan, där smittan uppstod, börjat öppna igen.
Lögn. Dessa våtmarknader finns över hela Asien, även i Singapore och har mycket strikta regler och dagliga hälsokontroller genomförs. Dom har aldrig varit stängda, bara att i Kina har man förbjudit försäljning av vilda djur. Det förbudet fungerar.

>>>säljs fortfarande kinesiska delikatesser som fladdermöss, skorpioner, hundar och katter
Lögn. Bilderna är uppenbart från Hong Kong och åtminstone 30 år gamla. Fladdermöss, skorpioner, hundar och katter har aldrig någonsin varit några delikatesser i Kina, men man åt hundar under svältkatastroferna i Hunan 1942, under Stora Språnget och Kulturrevolutionen för att överleva.

>>>Samtidigt som tusentals européer nu dagligen dör av det kinesiska viruset har Kina själva nu börjat lätta på sina restriktioner.
Lögn. Vi vet idag med stor sannolikhet att viruset kom från ett nu stängt laboratorium i Maryland i USA som redan 1943 etablerades för att utveckla biovapen. Den första coronaepidemin inträffade i USA 2019, men det har mörkats.

>>>som publicerar bilder från en inomhusmarknad i Guilin i sydvästra Kina
Lögn. Bilderna är uppenbart från Hong Kong och åtminstone 30 år gamla.

>>>Några åtgärder för att förbättra hygienen har uppenbarligen inte vidtagits,
Lögn. Dessa marknader har mycket strikta regler och inspekteras dagligen av myndigheterna.

>>>En av tidningens korrespondenter
Lögn. Uppenbart är det fråga om en radikaliserad aktivist, eller kanske ytterligare en ”läcka” med CIA som källa som sprits med avsikt att rasistiskt förtala och smutskasta Kina och kineser.

>>säkerhetsvakter nu försöker hindra folk från att ta bilder
Lögn. Det anses i Kina vara mycket oförskämt att journalister tar bilder utan att först inhämta samtycke. Det är dessutom olagligt. Journalister i Kina är skyldiga att inhämta samtycke enligt lag. Det gäller även utländska journalister.

FN redaktionen
Artikeln kan fritt återges med angivande av källa, CC0

Referenser. Läsarna uppmanas vidare att läsa detta.

https://expo.se/2011/03/de-ligger-bakom-fria-tider

Fria tider ringer hundratusentals – kartlägger vilka svenskar som är invandringskritiska


https://aktuelltfokus.se/amne/widar-nord/

Anklagades för att ha blåst 2000 sverigevänner på en halv miljon – Drog utomlands – Möt Fria Tiders chefredaktör Widar Nord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s